top of page

Verspaning

De term "verspaning" omvat verschillende bewerkingen, zoals draaien, frezen, boren, slijpen en nog veel meer.

 

Dit proces is van vitaal belang in de productie van diverse industriële producten, variërend van eenvoudige onderdelen tot complexe machineonderdelen.

 

Verspaning speelt een cruciale rol in de productie van hoogwaardige componenten voor diverse sectoren, waaronder luchtvaart, automotive, en machinebouw.

Kotteren.png

Draaien

Draaien is een verspaningstechniek waarbij het werkstuk roteert, en een snijdend gereedschap lineaire bewegingen uitvoert.

 

Deze techniek wordt vaak toegepast om cilindrische of conische vormen te maken, zoals assen, flenzen en schachten.

draaien.png

Caroussel draaien

Carousel draaien is een vorm van draaien waarbij het werkstuk in een carrouselachtige opstelling wordt geplaatst. Dit maakt gelijktijdige bewerking van meerdere zijden mogelijk, wat de efficiëntie verhoogt en de precisie verbetert.

Maatwerk op bestaande processen_edited.jpg

Frezen

Frezen is een verspaningstechniek waarbij roterende snijgereedschappen met meerdere tanden worden gebruikt om materiaal van het werkstuk te verwijderen. Het kan worden toegepast voor het produceren van complexe vormen, groeven en oppervlakteafwerking.

Maatwerk op bestaande processen_edited.jpg

Kotteren

Kotteren is een bewerking waarbij een speciaal gereedschap, een kotterkop, wordt gebruikt om ronde gaten te vergroten en te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt voor het nauwkeurig bewerken van gaten in machines.

Onze expertise_edited.jpg

Rondslijpen

Rond slijpen is een slijpbewerking waarbij een ronddraaiend slijpwiel wordt gebruikt om de diameter van het werkstuk te verkleinen of te verbeteren. Het wordt vaak toegepast op cilindrische objecten voor nauwkeurige dimensionale controle.

Expertisee Bergmetaal 002_edited_edited_edited.png

Vlakslijpen

Vlak slijpen is een slijpbewerking waarbij een vlak slijpwiel wordt gebruikt om een glad oppervlak op het werkstuk te creëren. Het wordt vaak ingezet voor het produceren van vlakke oppervlakken met hoge precisie, zoals machinebedden, platen en geleidingsrails.

Expertisee Bergmetaal 002_edited_edited_edited.png

Broachen/ Steken

Broachen of steken, is een verspaningstechniek die wordt gebruikt om complexe en nauwkeurige vormen te creëren in metaalwerkstukken.

 

Deze techniek wordt vaak toegepast in machine reparatie voor het bewerken van inwendige contouren, zoals sleutelgaten, tandwielsplines en andere complexe uitsparingen.

bottom of page